גישור ובוררות

למה חשוב לעבור בוררות ו/או גישור דווקא עם עורך דין שהתמחה בכך?

מה ההבדל בין בוררות לגישור?

גישור הוא הליך שבו הצדדים לסכסוך המצויים בסכסוך פונים לאדם שלישי, המכונה מגשר, כדי לסייע להם להגיע להסכמה. בהליך גישור הצדדים שולטים בתוצאה.

בוררות הוא הליך שיפוטי "מזורז". זהו הליך שבו הצדדים לסכסוך פונים לאדם שלישי וניטרלי, המכונה בורר, כדי שזה יכריע בסכסוך וייתן את פסק דין.

בשני המקרים, המגשר או הבורר לא חייבים השכלה משפטית, כך שאם תבחרו באנשי מקצוע שאינם עורכי דין, תצטרכו לשלם בנוסף גם לעורך דין.

מהו תפקידו של מגשר / בורר ?

תפקידם של בוררים ומגשרים הוא לסייע לאנשים השרויים בסכסוך להגיע לפתרון תוך פרק זמן קצר, וזאת בכדי להימנע מהליך משפטי ארוך ויקר.

התפקיד של המגשר / בורר הוא לשמוע, ללמוד ולהבין את הצד של כל משתתף, להתעלם מכל "רעשי הרקע" שכרוכים ברגשות התסכול או הקיפוח שלהם, ולהצליח לא רק לראות את התמונה השלמה אלא גם לייצר פתרון שיצליח לספק את מרבית האינטרסים של כל הצדדים לסכסוך. הרעיון המרכזי בהליכי גישור או בוררות הוא להביא לכך שסוגיית הסכסוך תסתיים ללא "זנבות" של תביעות או מריבות בהמשך. גישור ובוררות הן שתי דרכים יעילות וכלכליות לפתרון סכסוכים מסחריים ומשפחתיים, אך כמובן הרבה מזה תלוי גם באיכות הבורר או המגשר. אם תפנו לאדם נטול השכלה משפטית או עסקית, לא בטוח שתקבלו פתרון אשר יענה על הצרכים של כולם. לעומת זאת, עורך דין שעבר גם הכשרות בתחומי הגישור והבוררות ויש לו בנוסף גם הכשרה והשכלה עסקית, יוכל לעזור לכם למצוא פתרונות מצוינים ויצירתיים המיטיבים עם כולם.

גישור ובוררות

עו"ד אורית גליקין עורכת דין מגשרת בסכסוכים מסחריים ומשפחתיים

אורית גליקין, שעברה הכשרות בתחומי הגישור והבוררות ובעלת שני תארים במנהל עסקים, היא עורכת דין בעלת ניסיון רב תחומי, משלבת במומחיות את כל תחומי השכלתה לטובת לקוחותיה. באמצעות מיומנויות של גישור ומשא ומתן, ידע משפטי וניסיון רב בתחום העסקי, תסייע לכם במציאת פתרונות אפשריים גם כאשר הסכסוך נראה כמעט בלתי פתיר, עו"ד אורית גליקין מוכיחה שידע, השכלה וניסיון הם שילוב שאין לו תחליף.

מה עדיף לפתרון סכסוכים מסחריים, גישור או בוררות?

בתהליך של בוררות, צדדים לסכסוך מסכמים על גורם חיצוני לסכסוך שמקובל על הצדדים, ומכונה בורר. הבורר הוא אדם אובייקטיבי ומיומן, והוא אמור לקבל החלטה בסכסוך על סמך הראיות והטיעונים שהוצגו לו על ידי שני הצדדים. לאחר מכן הם חותמים על הסכם המגדיר את הנושאים שהבורר יהיה מוסמך לדון בהם, את תהליך הבוררות, ואת הסמכות של הבורר. בשלב השני, הבורר שומע את הטענות של הצדדים לסכסוך, לומד ובוחן את הראיות שהם מביאים. הוא מכריע בסכסוך, ונותן פסק דין.

בתהליך של גישור, הצדדים המסוכסכים פונים לגורם ניטרלי, המכונה מגשר, כדי לסייע להם להגיע להסכמה. התפקיד של המגשר הוא לסייע לצדדים להגיע בעצמם לפתרון המוסכם על כולם. הסכם הגישור מקבל תוקף של פסק דין בבית משפט.

למי מתאים הליך גישור? גישור מתאים בדרך כלל לסכסוכים בהם יש חשיבות להמשך מערכת יחסים תקינה בין הצדדים המסוכסכים, כגון תא משפחתי או עסק משפחתי. גישור מתאים להליכי גירושין או פרידה בין ידועים בציבור, ולסכסוכים משפחתיים, שכן, לרוב מעורבים בסכסוך צדדים המעוניינים להסדיר את הקשר ביניהם או להפרד, ומעוניינים לעשות זאת בדרך מכובדת.

מכאן שהתשובה לשאלה היא – תלוי בסוג הסכסוך, הצדדים לסכסוך ויכולתם לנהל הליך גישור.

לפרטים נוספים וקביעת פגישת ייעוץ ראשונית, התקשרו:

דילוג לתוכן